Slik sjekker du om dataene dine kan bli offentlig tilgjengelig

Slik sjekker du om dataene dine kan bli offentlig tilgjengelige:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Velg delen Personvern.
  3. I blokken Sjekk av datalekkasje klikker du på Søk etter lekkasjer-knappen.

Vinduet Sjekk av datalekkasje vil da åpne.

4. Skriv inn e-postadressen din i inntastingsfeltet og klikk på Sjekk.

Kaspersky-programmet begynner å sjekke den angitte adressen. Hvis sjekken avslører at dataene dine kan være tilgjengelig for offentligheten, vil programmet varsle deg om dette og vise en liste over nettsteder hvor det kan ha oppstått en datalekkasje, datoen for mulig lekkasje og kategorien data som kan være offentlig tilgjengelig. Ved å klikke på en datakategorikobling vil du få anbefalinger om hvordan du kan minimere konsekvensene av en eventuell lekkasje av disse dataene.

Kaspersky-programmet lar deg ikke bare sjekke dine egne data for mulige lekkasjer, men også fra andre brukerkontoer, for eksempel kontoer som tilhører venner og familie.